Jakie pieczywo powinno się kupować?

więcej o pieczywie na www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html

Pieczywo to podstawa diety człowieka w naszej tradycji. Wytwarzane jest z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: mak, słonecznik lub sezam.

Dlaczego należy spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo to pożywienie bardzo bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy pewność, iż spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Z niezwykłej dbałości o klienta i znakomitych produktów słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb przyrządzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją znakomitego smaku i najwyższej jakości użytych składników.

Nasza lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]